Info

Eeuwen geleden dat ik hier nog iets over vissen postte. Een paar maand na het heengaan van m’n pa is de rust wat teruggekeerd en ben ik na een erg geslaagd vroeg voorjaar in het teken van de karper terug aan het roofvissen geslagen. Deels door toedoen van Frans Wijns die voor ons een mooie vistrip naar Midden-Zweden organiseerde. Ik heb me reuze geamuseerd met de vrienden in een machtige setting, helaas gooide de extreme weerswissel serieus roet in het eten qua vangsten. We hebben ons visje gevangen maar op een paar uitschieters na moesten we ons tevreden stellen met snoekjes en snoekbaarzen. Na terugkomst was het roofvisseizoen in Nederland terug open en kon ik na 6 maand de boot nog eens uit de garage rijden. Een beetje onwennig. Na het krakkemikkig voorjaar loopt alles een paar maand achter, dat is te merken in de grootte en omvang van de scholen aasvisjes op de gekende stekken. De grotere baarzen kom ik niet aan de schubben maar er komt natuurlijk wel één en ander in de boot. Ik moet bekennen dat het resultaat momenteel minder belangrijk is dan het samenzijn met m’n vrienden, dat zal wel het gevolg zijn van het vele thuiswerken sinds begin corona…