Info

Een reeds lang geleden gemaakt afspraakje met de aimabele facebook-loze Dirk Gods, vertegenwoordiger voor SPRO. Wisten wij veel dat het op het water bijzonder zou tegenvallen, zovéél van alles had het weerbericht niet voorspeld! Kletsnat tot op de onderbroek, het water in m’n schoenen… en de batterij van de fronttroller op de boot was bijna plat! Dirk’s kledij hield het iets beter… Na de middag had ik het zelfs flink koud en uiteindelijk kon ik me wat drogen aan een waterzonnetje en de wind. Bizar, en over de vangsten valt niet zoveel te vertellen, er waren maar 4 dikke vissen bij, waaronder deze 2 magere baarzen van helemaal eind de 40, 49 cm om precies te zijn, al lijkt het op de foto’s misschien niet zo… Ik had m’n baars in de eerste worpen, Dirk’s kwam op het eind van de dag…
Meneer Gods had een lunchke voor me gemaakt, ‘door de mama gebakken’ bruin brood met vers ‘Gekap’. Het west-vlaamse woord voor aangemaakt rauw gehakt met wat ui, tomaat en wat mayo. Verdoeme, dat was smakelijk, zo op het ruige water!… De wafel met krieken maakte het helemaal af!…