Info

De laatste week van het roofvisseizoen was de eerste keer dat ik daar voor een weekje vrij nam. Normaal gezien laat ik dit aan me voorbij gaan gezien de drukte op het water. De uitnodiging van Tim Coen om een weekje bij hem aan het water te logeren kon ik niet laten liggen en we hebben er ons prima, werkelijk prima, geamuseerd! Nochtans begon het slecht omdat de koppeling van de auto stuk ging en ik me moest laten ophalen, boot incluis. Merci, Timmeke!
De eerste dag visten we voor ons beiden op een nieuw stuk water en dat ging opperbest. Ik vond vrij vlug een paar structuren en daar kwam met regelmaat een mooie snoekbaars vandaan. Wel onozel dat ik een vis -die op z’n minst ver in de zeventig was- tijden het meten overboord liet gaan. Stom.
De tweede dag stond in het teken van snoek. Samen met Dirk Nuyens deed ik een kilometers lange drift op een prachtig talud. De sterke Oostenwind zat precies goed en met behulp van driftzak en electro konden we sterk vissen. De ene beneden het talud, de ander bovenop. Groot aas, klein aas, het mocht niet baten, ‘s avonds waren we afgepeigerd en hadden nog niet eens een volger gehad! Jammer. Ik kon wel nog ‘de eer redden’ met een mooie baars.
Op maandag en dinsdag was Robby Fish collega Frans Wijns bij mij op de boot. Deze twee dagen zal hij zich niet betreuren want hij ving een paar hele beste snoekbaarzen, tevens ook zijn personal best! ‘s Morgens vroeg hadden we bvb. enkele tachtigers op een paar minuten tijd. Tim deed mee want die had er in de middag ook één! Een prachtig moment als je deze werpend kan vangen.
Die nacht was ik om 4 uur wakker en lag te piekeren of ik ze eventueel ook met de vlieg zou kunnen vangen. Deze trage presentatie bleek een winner want de weinige vissen van deze dag kwamen aan de vlieg. De eerste was een beuker en je kan aan m’n lach zien dat ik er waanzinnig blij mee was!
Op woensdag gingen Tim en ik samen op stap in zijn boot. Die heeft wat meer plaats om alle hengelstuff mee te nemen! 😉 Felle wind en bitter koud, de vangsten waren benedenmaats en het vele zoeken en verkassen werd niet echt beloond. In het café werd nieuwe moed gegeten en gedronken.
Donderdag was voor mij de laatste visdag en die was werkelijk bloedheet. De warmste maartdag ooit, denk ik. Ik had deze dag Dirk Gods van SPRO te gast. Gezellig, dat wél, maar vangstgewijs konden we er naar fluiten. s’ Morgens tikte Dirk een leuke snoekbaars aan maar dan bleef het al vertikalend -op een paar missers na- akelig stil. Dan maar een aanpassing van het plan en met behulp van de driftzak visten we een prachtig plateau af. Een nieuwe stek en een paar features die ik nog niet kende. Dirk had geluk met een dikke blauwe snoekbaars maar ik bleef visloos.
Op donderdag avond werd ik opgehaald door Stijn en Helena en geraakten we met de trailer ook nog heelhuids thuis! Nu is het wachten op de nieuwe wagen. De Nissan XTrail van Marc Hoeben, the Famous Perch Car is de mijne!
Als ik terugkijk op deze visweek is de conclusie: prima gezellige week in machtig gezelschap, een rits stevige vissen, en vooral goed eten en drinken. Wordt vervolgd!

_1120626_ret1024_1120640_ret1024

_1120594_ret1024_1120606_ret1024_1120600_ret1024

Comments

One Comment

Post a comment
  1. April 4, 2017

    Mooie foto’s !! Van sportvissen had ik vroeger niks verstand, maar dankzij een introductie vorig jaar, is je verslagje nu geen chinees meer voor me ….

Leave a Reply