Info

Vorige namen we een weekje vakantie in Slovenië. Zie hieronder een kleine impressie van de natuur, de weersomstandigheden, en de vissen. Het kraakheldere water noopte ons tot vissen met anorexia-nimfjes, erg mager gebonden op haakjes 18-20, een ultra moeilijke visserij op het zicht. Met een vijftal vissen per dag mochten we tevreden zijn, alhoewel David twee dagen erg goed heeft gevangen. Mooie vlagzalmen en enkele dikke forellen waren z’n deel.
We hebben op de Soca, de Baca, de Idrijka en de Trebuscica gevist. Dit zijn uitermate heldere rivieren, met een uitstekend bestand aan welopgevoede – en soms erg grote – salmoniden. Ze bleken erg moeilijk vangbaar, misschien mede door de lage waterstand en het ver gevorderde seizoen?…
Indien het nimfvissen tegenviel konden we altijd terugvallen op het streamervissen met zonkers, waarmee we de river bullhead, een klein visje, imiteerden. Dit resulteerde altijd wel in een paar extra vissen. Maar deze techniek is echter niet zo bevredigend als het vissen met de droge vlieg of de nimf.
Al bij al een erg geslaagde vakantie, met uitstekend eten en een prachtige omgeving!

Comments

No comments yet.

Leave a Reply