Info

Als je in een hengelsportwinkel werkt kom je ook in contact met leveranciers en hun vertegenwoordigers. Dirk Gods is de man die altijd bij Robby Fish langs komt om onze bestellingen bij SPRO op te nemen. Een hele rustige en aimabele man die laat uitstralen dat hij nooit last van z’n zenuwen heeft. Rustiger kan echt niet. Ik mag hem graag, zo iemand die geen woord te veel zegt en wat hij zegt houdt steek. Vorig jaar waren we al eens samen in de polder gaan snoeken en nu was het toevallig weer eens tijd om samen te vissen. Vertikalen op snoekbaars, want dit had Dirk nog maar één keer gedaan.
Veel wind en dan nog eens vol uit het noorden, niet de beste omstandigheden. Maar, een afspraak staat en we gingen vissen. Op de eerste stek duurde het veel te lang voor ik beet kreeg en ik wist na een kwartier dat het een taaie dag zou worden. Gevoel werd bevestigd en we dwaalden van stek naar stek. Hier en daar werd een snoekbaars getikt maar veel was het niet.
Geen erg want Dirk is een babbelaar en hij vroeg honderduit hoe ik mijn vertikaal visserij beleef en aanpak. De dag was zo uitgebabbeld!
We gingen eens kijken op een nieuw stuk water of er daar geen interessante stukken met grotere dieptes aanwezig waren. De dieptes vielen wat tegen maar de stek belooft door z’n structuur voor de lente en zomermaanden!
Op de terugweg viel ik zonder benzine. Nochtans was de tank (volgens het metertje) halfvol. Hoogst waarschijnlijk is het stuk. Het laatste eind deden we het op de kracht van de fronttroller en er werd zowaar nog een vis extra gevangen op een plek waar ik het niet verwachtte.
De vangst viel een beetje tegen, zeven snoekbaarzen is niet veel. Sommigen zijn hier al heel blij mee, dat besef ik ook. Een heerlijke dag met Dirk Gods. Hij deed me aan de helling enkele Mechelse Carolussen kado, die gaan smaken!

_1100624_1024

Comments

No comments yet.

Leave a Reply