Info

Ik ben beginnen vissen op een moment dat serieuze info over de hengelsport zeer schaars was. Midden jaren ’70 was er quasi niks… Maar, je had wél ‘Voor en door de Visser’! Het kleine boekje met de karakteristieke blauwe streep. Weinig foto’s, enkel het nodige in zwart-wit, maar véél tekst! Zo hoort het, een magazine dient om te lezen. Zo lazen we bij voorbeeld gretig wat Rini Groothuis, Emiel Ooms, Tim Eekhofs, A. Noveltier, Johan Janssens en Oscar Van Nooten schreven. Ik ben dus niet te beroerd om te zeggen dat het grootste deel van m’n kennis uit dit magazine kwam! Later kwam daar het prima SportvissersMagazine bij waar ik vooral tuk was op de mooie tekeningen van Ad Swier!
Goed, we zijn 40 jaar verder. En ik maak kennis met Oscar Van Nooten aan de kassa bij Robbyfish. Ik was zo nerveus dat ik niet eens deftig kon afrekenen!…
Ondertussen ken ik de uiterst sympathieke man al héél wat beter en gaan we zo nu en dan samen wat streetfishen met het RobbyTeam & Friends. Een afspraak om eens met de boot mee te gaan was gauw gemaakt, Oscar droomt namelijk nog altijd van een grote baars! We stelden een afspraak al eens uit maar vorige maandag was het zover, een visdag samen. Tevens ook de laatset keer met de oude boot! Het weerbericht zag er goed maar de avond er voor sloeg het helemaal om. In plaats van 3 was het wel 4 à 5 Beaufort op het grote water! Met meer dan genoeg regen om den Oscar goed nat te krijgen, zowat tot op het vel.
De pientere man is bijna 70, maar gaat er bijzonder energiek tegenaan en ik laat hem na enig advies gewoon doen. We driften (veel te snel) over mooie plantenbedden en hij plukt hier en daar een vis vandaan. De kou kan hem niet deren en hij in dol-enthousiast! Enkel, de grote baarzen blijven achterwege en ook de snoekbaarzen liggen bek toe. Ik ben wat teleurgesteld dat ik hem niet meer kon bieden maar dit is het nu eenmaal, het blijft vissen op groot water. En, ik ben één van de enigen die nog durft schrijven dat ik soms slecht vang.
‘s Avonds eet hij op de terugweg één van mijn nectarines op, lekker rijp. Oscar legt de pit op het dashboard, omdat mijn autootje nu eenmaal een vuilbak is. Deze pit blijft er voorlopig liggen, als aandenken. Ik ben de man (en z’n pseudoniemen) namelijk héél dankbaar voor wat ik uit zijn artikelen leerde!…

Oscar, jou baars komt nog.

_1090739_1024

_1090735-1024

_1090746_1024

Comments

No comments yet.

Leave a Reply