Info

Iedereen kijkt er reikhalzend naar uit. De opening van het nieuwe roofvisseizoen tijdens het eerste weekend van juni! In Nederland werd de laatste 2 maand niet op roofvis gevist, wij Belgen hebben daarin iets meer geluk. De Belgen moet dan weer rekening houden met erg wisselvallige resultaten.
Op zondag trok ik dus met Fons naar de rivier. De Wet van Murphy zorgde er voor dat deze startersdag al vlug in het honderd liep. Sta je in Nederland aan de trailerhelling en constateer je dat het slot nog thuis op de oprit staat. Vergeten! Kunstgreep en camouflage moeten er voor zorgen dat deze homp staal vandaag niet gestolen word. Ik heb er geen goed oog in maar laat het idee los. Eens de boot op het water merkte ik dat de batterijspanning nihil was. Alles was eergisteren opgeladen en werkend, nu niks meer… Dan maar verder met enkel de buitenboordmotor. Och, wat mistte ik de frontroller en z’n ankerfunctie… En dit net op zo’n winderige dag!…
Er stond een prachtige stroming en niet al te troebel water. Leek me ideaal. Nochtans was het eerst krabben voor een vis. Tot ik er twee na elkaar ving tegen een wierbedje op nog geen meter water. Dit werd dan het plan voor de volgende uren, op ondiep water werpen met m’n nieuwe shadjes van Ecogear. De BALT deed het erg goed en resulteerde na wat geconcentreerd gepeuter in een paar beste snoekbaarzen. De mooiste was 78 cm. Bij Fons bleef het stil. Was het nu omdat hij met groter aas aan de slag was, of gewoon toeval?
Ondertussen begint het te motregenen om niet meer te stoppen… Het werd tijd om iets anders te doen, misschien wat vertikalen in de volle stroming? Ik vond de meeste vis op 4,5 à 5,5 meter waterdiepte. En kijk, al na een tiental minuten knalt er een grote snoek op m’n kleine Salt Shaker. Er ontspint zich een pittige dril want het beest weet echt van wanten! We meten ze uiteindelijk op 109 cm. Ik blij! We vertikalen nog verder en ik hark er nog een snoek uit maar deze is heel wat kleiner. Fons schiet in een schaterlach als hij even later een mini-snoekbaars aantikt, hij heeft vandaag echt geen geluk. Het is ook wel eens anders, hé Fons…
Uiteindelijk doen we nog een paar nieuwe stekken aan, standaard stramien van een visdag bij mij. Dan leer ik hopelijk wat bij. Fons vangt nog en paar mooie baarzen, de grootste was 47 cm. We eindigen de dag met 12 vissen, uitgewaaid en content voor onze eerste roofvisdag! De trailer staat er gelukkig nog, dus we geraakten nog thuis ook!

_1080554_1024px

_1080551_Small

_1080571_900pxbreed

Comments

No comments yet.

Leave a Reply