Info

Ik had zondag een polderdag gepland met Mathis en Vincent en stelde dit met pijn in mijn hart uit. Zo koud en guur, kansloos. De collega’s van Robbyfish gingen wat streetfishen in Antwerpen en ik besloot daar maar even langs te gaan. Gezellig was het, én spekglad. Hier en daar wisten we -met veel moeite- een snoekbaarsje te vangen. De aprés-fish in De Batavier was minstens zo geslaagd!
Dinsdag was het weer veel beter en kon ik op weg met Fons. De boot stond op orde, het weer beloofde zelfs wat zon. Door de ijzel onder de boot kon ik hem ‘s morgens moeilijk aanpikken en er ging één en ander tricky met de trailerhaak waardoor ik bijna een uur te laat op afspraak kwam. Maar, niet geklaagd, vissen zouden we! De allerlaatste keer voor 2015. Traileren ging tegen verwachting gemakkelijk, ik had het ergste verwacht in deze ijzige omstandigheden…
Fons nam (zoals altijd) onmiddellijk een flinke voorsprong terwijl ik helemaal geen beet kreeg. Alle actie kwam van ongeveer 7,5 à 8,5 meter diepte, op shadjes met een schoepstaartje. We kamden de eerste stek helemaal uit om te besluiten dat we toch beter ander oorden opzochten. De volgende stek liet een lange mooi gecontroleerde drift toe. Meestal volg ik dan een pad van vroegere waypoints. Dat sloeg aan en ik raakte vlot in de beet terwijl Fons het nu wat moeilijker had. En kijk, er kwam zowaar een mooie tussendoor. Een prachtige 77cm, zonder enige beschadiging! Die maakte m’n dag al goed, voorzover die al niet geslaagd was door het zonnige weer. Wat verderop tikte ik tegen een richeltje op 8 meter diepte een andere topper aan… Ik raakte wat in de stress toen deze bovenkwam en ging koortsachtig op zoek naar m’n schepnetje die ik sedert het verspelen van m’n vorige grote baars altijd aan boord heb. De topper gleed zonder probleem het net in en we kraaiden van plezier! Deze dikkerd moest wel m’n nieuwe personal best zijn. Dat was hij ook! 51 cm, netjes gemeten. Meteen ook de grootste baars die Fons ooit zag. Deze nemen ze me niet meer af. Na enkele eerlijke foto’s -geen in-de-lens-duwers dus- zwom ze gezwind de diepte in… Heerlijk!
We breidden er nog een aantal snoekbaarzen achteraan maar rond 3 uur viel het helemaal stil. Als met een mes doorgesneden.
Voor de schemering stond de boot al terug op de trailer en blikten we terug op een korte geslaagde dag. 22 vissen en een schitterende laatste visdag voor 2014 beleefd! Op naar 2015!
_1080357_small

Comments

One Comment

Post a comment
  1. Cools David #
    January 1, 2015

    Proficiat met uw PB,hele mooie baars.
    1 ne om in te kaderen.Top!

    Groeten David

Leave a Reply