Info

Terwijl de ene helft van België staakte en de rest van ons land daarover ruzie stookte reden wij -Marc en ik- blijgemutst naar het grote water in Nederland. Het begon al goed met een stevige koude bui, bij het uitpakken. Nooit plezant maar rond tien uur zou het beter en open weer worden. Dat werd het ook! We besloten op de zuid-westenwind mee te driften met minimale hulp van de boegmotor. Werpend naar het ondiepe kwamen we hier en daar een vis tegen. Een staartbijter maakte korte metten met één van Marc’s testexemplaren van de nieuwe Rigwalker. Jammer, wat een snoodaard! Marc ging aan de gang met de nieuwe Ruckus van River2Sea, een veelzijdige leuke ratelaar. Dat resulteerde onder andere in een 50 cm baars, zonder meer de topper van de dag. Ik heb in de laatste jaren een mooi aantal grote baarzen gevangen en met de twee grootste bleef ik steken op 48,5 cm. De eerste keer dat Marc m’n boot mee ging had hij een vijftiger, en nu wéér!
Wat later besloten we tegen de wind in te vertikalen langsheen enkele van mijn waypoints. Alhoewel je op de sonar overal vis zag kwamen ze slechts bij mondjesmaat in de boot. Hier en daar een aanbeet zonder aanknopingspunt. Het backtrollen viel me niet mee, stroming tegengesteld aan de wind!
Later op de dag deden we nog een mooi stuk al werpend met klein kunstaas maar niemand gaf daar thuis. Aan de helling maakt ik me nog eens druk om de twee Duitse boten die daar op zowat 15 à 20 meter lagen te vertikalen… Kloppers? Geen vis overleeft dit! We hebben aan één beroepsvisser Klop meer dan genoeg, dacht ik…

IMGP3549_small
IMGP3517_small
IMGP3524_small

Comments

No comments yet.

Leave a Reply