Info

De maand januari is bijna voorbij en we vissen voor de eerste keer op één van neerlands grote wateren! Het is heerlijk om hier aan het water te zijn, maar als ik de mannen aan de helling bezig hoor dan zijn de vangsten niet zo goed. We kunnen er maar het beste van maken. Meer dan een half jaar geleden dat ik hier was, dan moet je improviseren en wat zoeken.
Fons ving in het eerste licht al vertikalend op ongeveer 7 meter al vlug de eerste snoekbaars, een medium maatje. Maar dan bleef het op de eerste stek te stil. Verderop was het ook niks en dan moet je ingrijpen. Wachtend op een nieuwe plek -terwijl ik een paar vrachtschepen laat passeren- zie ik op de dieptemeter snoekbaars liggen op 5 meter en tien minuten later hebben twee snoekbaarzen tandpijn. Een waypoint waard! Op naar een andere stek waar ik vrij vlug een snoekbaars aantikt, deze keer op bijna 8 meter diep. Veelbelovend maar helaas valt de actie stil en ik kan er geen touw aan vast knopen. Ik heb meer vertrouwen in de stekken aan de overkant, dat proberen we dus ook. Honderden meters worden secuur uitgepeuterd maar op een paar missers na kunnen we hier niks strikken. Changement de technique! Omdat het met het snoekbaarzen niks word besluit ik om te gaan werpen, hopend op een leuke baars. Fons kijkt me ongelovig aan als ik de boot stilleg op nauwelijks twee meter water. De fronttroller gaat er in en ik laat de boot rustig langs de oevers koersen. Op een meter water haak ik een eerste baars. Het ruikt naar meer en we fleuren op. Fons gaat aan de slag met z’n favoriete verzwaarde spinners en ik met een fluo roze One’up Shad van Sawamura. Ik vind dit fantastische shadjes, helaas zijn ze wat teer tussen de tanden van een roofvis. En kijk, het gaat niet vlug maar we kunnen de teneur keren en vangen elk een paar mooie baarzen en snoekbaarzen, werkelijk vlak in het kantje. Heerlijke visserij! De zon gaat prachtig en warm onder en tijdens de terugvaart naar de helling, onder het genot van een Frangipanneke, besef ik dat we met 11 vissen onze dag min of meer goed hebben gemaakt. Drie baarzen tussen de 44,5 en 46 cm zijn voor ons de toppers. En helemaal geen koude voeten, wat een winter is me dit?…

Comments

One Comment

Post a comment
  1. lawrence #
    January 25, 2014

    Pretlichtjes in de ogen van het kantvissen…. fijn hé die vissen op de ondiepte

Leave a Reply