Info

Mijn hele hebben en houden verdwijnt in kartonnen dozen. Tijdens het opruimen voor m’n verhuis vond ik deze foto terug. En dan komen herinneringen boven. Tja, absoluut één van de gaafste karpers die ik ooit mocht fotograferen…
Tim Troost, want zo heette die vriendelijke Nederlandse kerel, hadden we ontmoet tijdens de begindagen aan Lac Du Der. Hij had die week een aantal leuke vissen gevangen, maar deze spande echt de kroon. Echter een niet zo typische vis voor dat meer, al zeg ik het zelf, want meestal zijn het ginds erg zwak beschubde spiegels en lederkarpers. Het gewicht was onbelangrijk, ik had nog nooit een driedubbele rijen gezien!… Hij, of zij, woog ergens over de 18 kilo. En dan vraag je je af, zoveel jaren later: “Zou jij nog leven schoonheid, en ben je niet een beetje verdikt?”…
Tim Troost schijnt na al die jaren nog altijd gedreven op karper te vissen maar wij hebben nooit meer kontakt gehad. Als je ‘t mocht lezen, Tim, het is nog altijd een supervis!…

Comments

One Comment

Post a comment
 1. January 8, 2014

  Hallo Geert,

  Ik was op deze sessie de vismaat van Tim en de gelukkige had als enige een vis en wat voor een? Het rare is dat ik niet kan herinneren dat er nog andere mensen deze fantastische rijen zijn wezen fotograferen?
  Maar het is al weer een paar jaartjes geleden en de hersens zijn het misschien kwijt.

  Ik zie Tim ook niet veel meer maar hij vist nog zeker op de karper hoor.

  Groet Marcel van der Ham

Leave a Reply