Info

Vorige donderdag was ik eenmalig gaan voeren op ‘t Fort. En samen met de hitte van het weekend is dat natuurlijk niet bevorderlijk voor de vangsten op m’n nieuwe stek. Toch had ik zaterdagmorgen algauw een beet op m’n rechtse hengel. Een spiegel van 11,8kg. was de pineut, maar voor de rest van de voormiddag bleef het stil. De omwonenden begonnen te klussen en de stek werd verstoord. Hoe hoger de zon, hoe lager de moraal en ‘s middags werd de handdoek in de ring geworpen. Te warm. Dat vonden de vissen dus ook want zowel Stef, Ben en Gunther hadden niet veel actie gehad.
Ik ging eerst thuis een hapje eten, om daarna drie broden te kopen en terug te rijden naar het Fort. Ik had ook m’n kunstaashengels bij om één en ander te testen. Tien worpen later met een zelfgemaakte streamer en ik had er een snoekje op, dat jammer genoeg losschoot. Wat later had een ander snoekje wel interesse in dat bewegend stuk haren, hij volgde het tot in den treure in ‘t kantje . Maar ik kreeg hem niet gehaakt. Wordt dus vervolgd!…
Dan maar wat korsten gevoederd. De aanwezige karpers zagen dat allerbest zitten en algauw zag ik hier en daar een slobberende dikkerd.
De eerste vis die ik haakte aan de rechterkant van het fort was een rijenkarper van 11,9 kg. De tweede vis maakte het behoorlijk bont aan m’n 1 3/4 lbs hengel. Uiteindelijk lag er 17kg. visvlees in m’n net. En ja, ik dacht het al toen ik hem schepte, dat was de vis die David vorige week ving! En nu al terug op het droge… Na deze vangst werd het wat stiller, en ik verkaste naar de linkerkant van het Fort. En hup, daar was een mooie erg licht gekleurde spiegel van 13,8kg. de klos. Op dezelfde stek kon ik geen andere vissen aan het azen krijgen zodat ik eens ging zien aan de omgevallen bomen achteraan, ook daar was tegen alle verwachting in geen enkele vis te bespeuren die er zin in had. Dan maar terug naar de eerste stek… er waren nog altijd een paar vissen die zin hadden in een korst. Het koste me twee uur om de grootste te haken, hij deed bijzonder moeilijk en ieder stukje brood werd erg omzichtig behandeld. De val werd was subtieler geplaatst en uiteindelijk was hij er toch aan voor de moeite. Een schub van 15,1 kg! Niet moeilijk te geloven dat ik met een brede smile naar huis reed!

Comments

No comments yet.

Leave a Reply