Info

Enkele jaren geleden konden we op bezoek bij familie in Oman, net voor het officiële toerisme daar mogelijk werd. Tijdens een vierdaagse trip in de woestijn maakte ik volgende beeldjes. We reden van Muscat naar Sur en van daaruit de Wahibi Sands in… Prachtig rode woestijn maar snikheet. Ik wist niet dat een zo droge plek op de wereld (zonder vissen) me zo kon bekoren.
De week erop kon ik een dag op de oceaan gaan trollen met een van de buur geleende boot. De man had ook een big-game hengel en een paar doorknauwde Rapala Magnum’s te leen en wist me ongeveer te zeggen waar en wanneer ik best buiten de kust trolde. Formidabele plek op een bloedhete rustige oceaan… we zagen een paar zeeslangen, en een groep van ongeveer honderd dolfijnen…
Normaal gezien vangt elke leek met een beetje uitrusting daar meerdere vrij grote dolphin fish op een middagje, met hier en daar een mooie tonijn ertussen… maar het was me niet gegund, het bleef bij twee bonito’s. In plaats van ze mee te nemen voor de grill, zette ik de ukkies liefdevol terug in het donkerblauwe water. Voer voor de biggies dus.
Op het strand en de riffen was ik wel in staat een visje te vangen, vooral kleinere groupers tot zo’n 50cm. Enorm krachtige vissen op lichte spinhengel die er al snel voor zorgden dat ik door m’n voorraad twisters en shadjes heen was. Eén aanbeet was genoeg om het aas te halveren. Dan maar jigs gebonden met van de kinderen geleende witte en rode breiwol. En dat ging net zo goed!…

Een bloehete plek in de Wahibi Sands, toch leven er mensen!

De extreem giftig zeeslang, rustend in de zon.

In een bepaalde wadi (oase) hadden alle kinderen dezelfde oortjes en schele ogen, inteelt in de woestijn?…

De ruines van Qalhat, een oude stad die werd verwoest door de Portugezen in 1507.

Een zicht op de Abdel Akhdar bergen en een oase, een eeuwenoude ingesleten rivier tussen de rotswanden.

Comments

No comments yet.

Leave a Reply