Info

Ik was een paar dagen te gast bij Tim Coen! Laat dit nu net de warmste septemberdagen ooit zijn. Lekker in de boot, ja, maar voor het vissen niet best! Dirk en Frans, mijn collega’s bij Robby Fish kwamen ook een dag meevissen en ze waren er al voor dag en dauw. Iedereen had erg slecht geslapen. Dirk stapte op bij Tim en Frans ging met mij mee. Ik besloot om met klein kunstaas te werpen omdat Frans nogal tuk is op een grote baars. Lang hoefden we niet te zoeken, Frans had al vlug een leuke vis te pakken! De volgende stek bracht me in de eerste worpen al een héle mooie Baars, op de Rigwalker van River2Sea. Frans slikte twee keer bij het zien van dit bakbeest. De grootste gestreepte rover die hij ooit zag. 50 cm op de kop, niks meer, niks minder. Wel erg mager. Op één na mijn grootste baars én blij… Kort daarop ving Frans een mooie baars, voor hem een PB! Er volgden een paar lossers en rond de middag tikt hij nog een snoek aan. Op groter water vallen deze sigaren al gauw ‘klein’ uit maar alweer: voor Frans’ z’n tweede snoek ooit en alweer een PB! Tof, ik wasblij voor hem!
Bij Team Tim was de grootste snoek achterin de negentig, dat is al beter! Al bij al vielen de vangsten qua aantallen tegen, het erg warme september weer is de grote schuldige. Nadien deden we een stevig terrasje met straffen Triple en een Seef of een Skuumkoppe uit Texel… Viel allemaal in de smaak!
Gesloopt kroop ik in bed om de dag nadien nauwelijks in staat te zijn om me te concentreren op het water. Ik viste de ganse dag zonder een aanbeet. Wel had ik een volger van een hele grote snoek, ik bestookte de stek op verschillende tijdstippen maar de vis liet zich helaas niet meer zien. Toen ik Tim en Dirk tegen kwam aan de andere kant van het grote water bleken deze redelijk wat actie te hebben en kwamen er meerdere vissen na elkaar boven op dezelfde stek. Plezant! Ik had er mijn eerste aanbeet van de dag en kon een 90 cm snoek landen. Tim filmde alles van begin tot eind. Deze vis maakte mijn dag ietwat draaglijk. Dirk kreeg op dat moment een dikke metersnoek aan de lijn die zelfs uit het water kwam. Na een zware dril maakte het beest helaas komaf met de fluorocarbon onderlijn…
Gisteren zaten we voor dag en dauw op het water, lekker en zalig zo vroeg. Maar twee uur later was het terug in de bakoven… wat was het heet. Ik ging op zoek naar nieuwe stekken. Klein kunstaas bracht me niks en ik schakelde over op een grote Bulldawg. De allereerste worp was goed voor een medium snoek. Honderd meter verder had ik er nog eentje. Plezant maar je word er moe van. Smijten met zwaar kunstaas is niks meer voor mij. Dan ging ik op zoek naar nieuwe vertikaal-stekken, het duurde even voor ik wat had, het ligt niet voor het rapen op een paar duizend hectare. De eerste tik kwam van een erg mooi en keihard talud. Een mooie 73 kwam luchthappen. Nog eens over dit talud en alweer een tik, een iets kleinere snoekbaars dit keer…
In de middag hadden we afgesproken om vroeg te stoppen, om alweer vroeg aan tafel te kunnen. Ik kwam net niet te laat op de afspraak en de rest van de dag zaten we met Tim’s ouders, z’n broer en Dirk onder de paraplu in de schaduw. Ouf, brengt nu maar een Skuumkoppe want daar was ik aan toe!
Tim, nog eens merci voor de uitnodiging, voor het leuke gezelschap én het toffe huisje!

_1110555_ret1024


_1110574_ret1024
_1110612_ret1024
_1110603_ret1024

Comments

No comments yet.

Leave a Reply