Info

De laatste dag van het seizoen kon ik nog eens mee met Marc op baarzenjacht. Op z’n website www.marchoebenfishing.com doet hij het verhaal. Merci, voor de foto’s é de tekst, Marc!

“Nu River2Sea Europe ook verkrijgbaar is bij Robby Fish had deze laatste visdag nog een extra doel. Geert Vandeplancke was nog eens graag mee op baarzenjacht geweest, en deze laatste dag moest het worden! Een ideaal moment om wat productkennis door te geven aan Geert!

De laatste weken heb ik wel mooie baarzen gevangen, maar het was steeds zeer moeilijk. Zoals je in de vorige verslagen kan lezen zaten ze niet op stekken die ik anders bevis. Zoeken was de boodschap, en om dit snel te doen zouden we gaan trollen. Targetdiepte is 4m, maar ik ga zigzaggen over 5 tot 3m. De Goon is een plug die je hiervoor goed kan inzetten, ze is zeer snel aan te passen aan de dieptes! De Biggie gaat aan de bijhengel en zal tot zijn recht komen als we over de 3m passeren.

Ik zou beginnen waar ik twee weken voordien goed gevangen had, echter deze keer zaten ze er niet! Dit belooft niets goed, er zal moeten gewerkt worden Geert! Dan maar verder zoeken. De randen van ondiepe platen zoek ik af naar plantenresten, eens je die gevonden hebt is er veel kans op baars.
Ik heb het nog maar net gezegd tegen Geert en de eerste baars meld zich aan! Een mooie 49.5cm. Ik maak een ommekeer om te kijken of er nog baars zit, en ja hoor de volgende is voor Geert. Nu gaan we de stek werpend bestoken, maar dit levert niets op. Pluggen, ratelaars en shads kunnen niets verleiden. Als ik Geert vertel dat je al trollend over de stek wel terug succes kan hebben kijkt hij me verwonderd aan! De stek is minuscuul uitgevist en we hebben geen enkele aanbeet gehad. Ik start de boot en zet terug aan, en meteen is het terug raak! Meermaals heb ik dit meegemaakt!
We vissen de rest van de dag op deze manier verder en er komen nog een paar mooie vissen boven water. Ik kan Geert nog wat mooi kunstaas laten zien en geef er wat productinformatie over. Het slechte weer dat ze hadden voorspeld lijkt aan ons voorbij te gaan en het werd een mooie laatste visdag van dit seizoen.

Het zo goed als ganse assortiment van River2Sea is nu ook verkrijgbaar bij Robby Fish.

One Life, Enjoy It!”

IMG0455_edited-2_1024

IMG0496_edited-1_1024

Comments

No comments yet.

Leave a Reply