Info

Sedert de laatste post ging ik terug een paar keer alleen op stap, en één keer met collega Dirk. Sommige visdagen vallen op maandag en dan is afspreken wat minder evident.
Ik herinner me een uitzonderlijk taaie dag die ik kon ombuigen toen ik bij de vangst van m’n eerste snoekbaars een staart in z’n bek zag zitten. Best een grote aasvis, vond ik. Ik ging de grootste shad die ik bij had in de speld, om prompt actie te krijgen. De taaie dag werd in een goed uurtje omgebouwd tot een klein succes. Toen het donker werd had ik er toch goed een tiental bij gevangen… op groot aas!
Volgende visdag was er eentje met collega Dirk. Om kort over te zijn. Bitter koud en totaal geen actie voor ons. De aanbeten die we in de ochtend kregen werden niet verzilverd en ik kreeg er kop noch staart aan. Buiten een snoek en een baars werd er niks gevangen. Tegen de avond vond ik er niks beter op om nog een stukje te trollen. Als er één ding is wat ik verschrikkelijk saai vind dan is het trollen wel… Ik had slechts twee twee kleine Storm Thundersticks mee (voor noodgevallen als deze) en die kregen we tot op bijna 4 meter diep. Al gauw liepen we tegen een paar vissen aan met als mooiste een PB baars van goed in de veertig voor Dirk! Was hij zo blij mee!
Twee weken geleden maakte ik een kort uitstapje bij ons ‘in de buurt’. Met een grote Salt Shaker in de speld op zoek naar snoek! Een nieuw water met de nodige geheimen. Het lijkt me of daar wel eens een hele beste zou kunnen zwemmen. Langs de noordkant die het meeste licht ontvangt tijdens de dag was het niks, op de zuidkant kreeg ik vlot drie aanbeten op voorspelbare stekjes. Tussen de sneeuwbuien door waren twee dikke snoeken en een kleinere de klos!
Vorige week nog eens naar stromend water. Moeilijk begin. Moeilijke middag én namiddag tot ik op zoek ging naar iets anders, een andere kleine stek waar ik wel iets vermoedde. Het werd bevestigd met een kleintje. Al beter dan niks. Tien minuten later krijg ik een beuk van je welste en na een leuke dril kan ik een dikke snoekbaars landden. M’n blauwe meetlintje is zoek en ik wil het beest niet lang tarten. Eén foto op de plank en dan zwemmen maar. Vol van het kuit en ergens rond de tachtig lang! Super! Ik eindig in de vroege schemering en ben door en door koud. Terug een goei tiental vissen in de boot. Kan beter, maar vooral ook véél slechter!…

Vendetta!


Salt Shaker Rules!
Dikke snoekbaarsdame!

Comments

No comments yet.

Leave a Reply