Info

Nimmer stressende Jan Walraevens had al maanden geleden een tripje geboekt met Geert Vandeplancke’s Ugly-Boat-trips. Verlekkerd door de redelijke vangsten van de laatste tijk keek hij reikhalzend uit naar deze dag. Dat liet hij me per sms weten! Jan vist niet veel en laat zich graag eens verwennen. Ik dacht om hem te plezieren met een paar dikke snoekbaarzen. Jan begon al vlug te sleutelen aan m’n werphengels, de man is immers links en dat was ik vergeten.
De dag startte langzaam, de laatste tijd zat ik goed op de vis maar ik ben de grip een beetje kwijt. De eerste stekken gaven geen vis prijs, en de rest -waar ik laatst met Marc nog iets kon forceren- ook niet. Jan haakte een mini-ratelplugje aan de speld -zo’n plugske waar ik niet tuk op ben- en kreeg zowaar meteen een paar lossers. Iets grotere dreggen erop en het vangen kon beginnen! Althans, hij begon met een grote winde. Al mooi op zich maar de snoekbaarzen bleven stil. Later op de dag vingen we er toch enkele al vertikalen. Jan had de grootste, ook al weer op dat kleine rammelaartje.
Kort na elkaar ving ik twee woest vechtende snoeken op een traag geviste roze Move Vertical van ArtBaits. Van uitputting of last van de hoge temperaturen was bij deze vissen geen spoor, wat een vechtlust! Dat maakte de dag voor mij nog enigzins goed en bracht de teller op 8 stuks. We besloten vroeg te stoppen en aan de trailerhelling was het druk. Iedereen klaagde steen en been… Wij niet. Iedere dag gevist is goed gevist!

_1070407_small

Comments

No comments yet.

Leave a Reply