Info

Jacques belde de computerhulplijn in België, kreeg mij aan de lijn, en we besloten om nog eens in polder af te spreken. Brute wind en open zonnige hemel. Heerlijk visweer, al denkt Jacques daar anders over. Bij de koffie kreeg ik een update over ‘s mans exploten van vorig jaar. Er is duchtig gefotografeerd en het is duidelijk dat ie stevig door gaat met het verzamelen van prachtige vogelfoto’s! Prachtige platen. Het lukte nog om voor de middag 2 uurtjes te vissen met hier en daar een snoekje op de kant. Zo relaxed is dat poldervissen. ‘s middags bestelden we elk een uitsmijter alhoewel ik liever de kroketten had genomen maar niet durfde wegens het grote Nederlandse onbekende. Een paar koffie’s later gingen we op zoek naar ander geluk, het weer overtrok en het zag er plots wat onheilspellender uit. Een aantal stekken bleken visloos, maar toevallig weer stekken die veel vissers over zich heen krijgen… Tja, dressuur bestaat wel degelijk.
Vrij grappig was het moment dat hij een stoeltje uit de auto trok en doodleuk verder ging met spinnen, het ziet er bizar uit maar het idee heeft wel iets.
Uiteindelijk reden we terug naar het stuk waar we ‘s morgens leuk actie hadden. Héél grappig is dat Jacques daarvoor alle verkeersregels aan z’n laars lapte en als punk gewoon ‘Je m’en fous’ zei. I like it. Regeltjes alom, overal. Goed, we deden nog eens hetzelfde stuk water en op een wel héél karakteristiek hoekje – ik zou er als grote vis wel heel m’n leven willen liggen- kwam er een vastloper op z’n antieke Franse Ondex-spinner. Edelmetaal in polderwater. Er kwam een puike snoek boven, dik en prachtig gekleurd. En vooral lang! Ik zag het weeral blinken op Fishtic.com: ‘Jacques vangt eerste poldermeter in jaren!’. Ik stelde voor om het beest te pakken maar zonder lieslaarzen is dat wat omslachtiger dan gewoonlijk. Was ik maar met een snoeksprong achter de vis gegaan, ze schoot los net ik de kieuw kon pakken… Weg. En erg spijtig. De eerste druppels vielen.
Terug thuis (Jacques is allergisch aan regen, en ja, ik voel me daar thuis) hadden we een keuvel tot laat op de avond, ondersteund daar het altijd lekkere eten van z’n dierbare Syl!
Weg: metervis, in: Good Feelings.

Comments

No comments yet.

Leave a Reply