Info

Nee, geen feestdag voor Mathis, Vincent en ik. Over de faaldagen hoor je meestal niks. Dit is er nochtans zo eentje. Zonder vis. Daags na Kerst gingen we nog eens naar de Hollandse polders, Mathis hunkerde naar een snoek en pa bracht hem helemaal van Lendelede tot Merksem om mee te gaan vissen! Vincent had duidelijk niet te veel geslapen maar wat natuurbeleving zou ‘m goed doen. En qua natuur kan het daar wel tellen!
Na de hevige winden en regens van de laatste tijd was dit de eerste rustige dag. Beloofd niet veel goeds en het voelde ook heel wat kouder aan dan in België… Een fris windje en grijze dichte bewolking.
Het eerste kwartier kreeg ik een aanbeet maar de snoek schoot los en daarna bleef het de ganse dag stil. Zelfs geen volgertje. Ik reed wat in het rond om verschillende wateren te bevissen maar dat mocht niet helpen. Tegen de avond, op een paar vierkante meter en in enkele minuten kregen we samen 4 aanbeten maar niet te geloven, alle vissen schoten los! Voor Mathis was dit natuurlijk balen. Ik geef er niet zo om, de natuur is prachtig, het gezelschap goed en op een vis min of meer zal het niet aankomen. Een hongerige jonge ket denkt daar héél anders over. Maar, dit is ook vissen. Volgende keer beter, hé Mathis!

Oud en jong, samen op snoek!

Muisstil gaat het licht uit...

Comments

No comments yet.

Leave a Reply