Info

Nogmaals een bootuitstapje met Marleen. Dan zitten wij nooit om 6u ‘s morgens op het water, dat spreekt vanzelf. Lekker relax vetrekken en zo rond 10u30 op het water, ergens in Nederland. Het zonnetje stond strak, de wind uit de juiste hoek. Met een watertemperatuur van meer dan 22 graden had ik er geen goed oog is. De keus viel op werpend vissen met een 10- of 14 grams shadje.
En toch, na een drift van dertig meter had ik er al een snoekbaars op en even later een losser. Het leek een goede middag te worden. Marleen herinnerde me ook nog aan de mooie metersnoek die we daar in de buurt vingen, vorig jaar…
Verderop, op een plateau van twee eettafels groot en waar ik meestal een mooie snoekbaars vang, bleef het even stil. Daar kon ik niet bij, had iemand dit stekje al afgeroomd? Volhouden, even wisselen van shad en loodgewichtjes en toen kreeg ik een eerste aanbeet. Een volger die toch even nipte, maar loste! Dus toch! Dan maar een andere en tragere roze shad erop en de volgende worp resulteerde in een keiharde aanbeet en een al even brute dril! Het beest gaf niet op en ik dacht al aan een meerval. Een mooie snoek kwam boven en werd vakkundig aan boord getild en door Marleen vereeuwigd! Zo, de dag kon niet meer stuk! Het is zeer tof als je zoiets met je vrouw kan delen, dan snapt ze echt wel waar het om draait.
De snoek zwom snel de diepte in, iets waar ik met deze temperaturen erg blij om was.
Ik kon niet direct weg van dit stekje door de scheepvaart en ik deed nog een worpje in deze zelfde richting om prompt een harde tik te voelen. Hetzelfde scenario, een loeiharde dril! We dachten dat ik er dezelfde vis aanhad maar dat kon niet! Weer komt er een hele dikke dame boven, die zich met de handlanding maar net laat temmen. Ze gaat mooi op de foto en zwemt er direct full-power weer vandoor als ik ze in het water zet. Fantastisch! Een onvergetelijk moment. Deze twee lagen zij aan zij! Tussen de twee foto’s in zitten welgeteld elf minuten…
Daarna vis ik driftend en nagenietend een heel stuk rivier af en hier en daar komt er nog een snoekbaars boven water. Ik mis er ook een paar al vertikalend, wellicht baby’s.
Om 17u30 gaan we al richting trailerhelling, dus er was sprake van een kort visdagje met een puik resultaat!


_1090196_ret1024

Comments

One Comment

Post a comment
  1. David #
    August 13, 2015

    Mooi verhaal met wederom prachtig getekende snoek.
    Groeten

Leave a Reply