Info

Vorige week zaten we in het Beloofde Land. Wat karpers betreft toch. Het was van 2002 geleden dat ik er nog eens was om alleen maar te vissen! Moest zelfs wennen om in een bivvy te slapen, ik stam nog uit de tijd van de paraplu. Johan en ik waren goed voorbereid, en zonder enige stress vertrokken we voor een weekje karper. De plas viel ons goed mee en het duurde niet lang of er lag op ieder strategisch plekje wat aas of een rig. ‘s Nachts kon ik de slaap moeilijk vatten, de karpers kwamen als dolfijntjes uit het water… en dat was voor de rest van de week zo. Dat beloofde… In de eerste voormiddag ging de eerste er al vandoor, gehaakt op een 10mm boilie met daarrond een tiental losse balletjes. Ik was superblij met deze 24+, zomaar nog eens een record voor mij! In de hedendaagse scene is zo’n vis helemaal geen wonder meer maar ik vond het heeelemaal prima, het kon niet meer stuk. Tijdens de dag die volgde namen we de tijd om het water wat te leren kennen en her en der wat te voeren op zicht. De volgende run was voor Johan, tijdens een onwezenlijk harde hoosbui. De vis zwom zich ergens in vast maar kwam uit het obstakel na het geven van veel slappe lijn… Pataaat, 28,9kg op de weger en onze ogen puilden uit! Ook de grootste voor Johan tot nog toe! Wat een start van de week!…Dan begon ‘de pech’ met een aantal grove brasems en kroeskarpers die zich het aas lieten smaken en om het af te maken verspeelden we elk nog een bak van een karper… We kwamen tot de vaststelling dat de aangevoerde kantstekken zorgvuldig leeggegeten werden en dat onze rigs onaangeroerd bleven. De bodem werd witter en witter… Verandering van strategie en nog subtielere rigs brachten geen verandering. We konden wel nog een 15,6 en een 19,8 op het boekje bijschrijven en dan was de pret over, wat we ook probeerden. Maar, de buit was binnen, net zoals het lekkers van de barbeque en de pizza’s van het rijdend kraampje. Niks beters dan een frans merguez worstje! We hebben natuurlijk ook een lekker glas gedronken op onze vangsten en het leuke gezelschap. Plannen werden gesmeed. Het begon al tijdens de terugreis want Johan wilde nog ergens gaan kijken… ik zag me daar een Plas Water liggen en wilde al de auto uitladen en beginnen vissen! We keken naar elkaar en we wisten. Dit is het volgende plan!