Info

Vorige week ging ik kort dobberen met Jan Walravens, het water was erg helder, weinig scheepvaart, lekker temperatuurtje. Het mag hier goed stromen om al vertikalend vis te vangen, dus: weinig of geen vis tegen de taluds. Aanpassing was genoodzaakt. De tweede worp op het ondiep bracht me deze donkere vis. Ik was er heel blij mee!…
Gisteren kort gekorst op een mooi water in de buurt. Ik kreeg al snel een paar (halve) kansen die ik door de grote afstand verknalde. De vissen aasden blijkbaar voorzichtig. Ik vond er een paar in de kant die aan het ‘spelen’ waren in het wier. Na enige tijd begonnen er twee te azen op het brood dat ik op slinkse wijze naar hun toe had laten drijven. Pas na twee uur geconcentreerd vissen kon ik deze mooie schub aan de haak rijgen! Geen idee hoeveel ze woog. Vol van slijm en vissersgeluk reed ik daarna al jodelend terug huiswaarts. In da pocket you are! Roofvis versus karper, yezz!

Op het korstje...

Comments

No comments yet.

Leave a Reply