Info

We zijn terug. Onze eerste vakantie na de renovatie van onze woning zit er op. Het was al een paar jaar geleden dat we nog eens in De Baronnies waren, de streek noordelijk van de Mont Ventoux. Voor de natuurliefhebber is het er prachtig, en de wijn en olijven zijn niet te versmaden! Nu is zo’n vakantie niet bedoeld om te vissen maar om te relaxen. Maar in het achterhoofd… ja, u herkent het. Toch maar m’n Orvis vliegenhengeltje #4 meegenomen en de vliegbindkist.

In alle riviertjes in deze streek staat in de zomer erg weinig water en dat maakt het voor forellen héél moeilijk om rond te komen. Kopvoorn doet het daar wél goed. Ze worden echter niet groot, met 40 cm heb je al een beste te pakken. Omdat de waterstand zo laag was werd het een zéér technische visserij. Ochtendlijk sluip- en klimwerk, want eens een vis je had opgemerkt werd het heel moeilijk om ze met succes aan te werpen. Maar, ik heb goed gevangen. Tien à twintig kopvoorns op een paar uur tijd is heel plezant tijdens de vakantie. Daarna terug naar het verblijf -met een tussenstopje voor vers stokbrood- en aanschuiven voor het ontbijt. Een vakantiedag kan slechter beginnen!

Comments

One Comment

Post a comment
  1. Bart De Vuyst #
    September 7, 2012

    Prachtige foto’s, maat!

Leave a Reply