Info

Zo was ik vorige week – tijdens m’n vakantie – ook nog eens op stap met Bruno Heremans, z’n eerste keer bootvissen. Hij stond zo scherp dat hij bijna door de vloer van m’n auto sneed. Overal attent op en scherp analyserend, zo bestaat ie. Hij had zelfs speciaal inkopen gedaan bij Robby Fish, nota bene op een dag dat ik er niet was (niet moeilijk, ik was op vakantie). Maar hij ging vooral aan de slag gaan met één van z’n favoriet rigs, de Kick Back rig in combi met de reins G-Tail Sturn. Ik zou het houden bij de Slick Shad op 7 of 10 gram. Zonder meer ook een killercombi!
In de voormiddag viel het tegen, lauwe stroming & helder water. Ik kreeg geen snoekbaars te zien maar Bruno tikte de één na de andere baars in de boot. Z’n systeem werkt.
Ik vond geen actieve snoekbaarzen en we zochten het dan maar rond de middag een héél stuk verderop. Daar schoot het instant op gang en we tikten aan een zeer aangenaam tempo snoekbaarzen boven die beenhard over de shadjes schoven. De stroming trok alsmaar harder aan, de aanbeten ook. Verschillende nieuwe plekjes werden ontdekt, je bent nooit te bekend met een water.
Bruno ving zelfs z’n eerste vissen al vertikalend, voor hem waarschijnlijk een vrij brute manier van vissen.
Het werd vlot avond en we waren de tel kwijt! Leuk gevangen, op allerlei manieren dus!


Bruno schreef er op z’n typische heerlijke eigen stijl zelf een verslagje over: www.stekelridders.be